maandag 24 december 2012

Arturo Pareja Obregón

Arturo Pareja Obregón is geboren in Sevilla op 9 juli 1964 en hij is zanger, pianist en componist.

Arturo is de zoon van Manuel Pareja Obregón en Carmen de los Reyes en hij zes jaar speelde hij reeds op de piano. Hij studeerde aan het conservatorium en van jong af aan hield hij van Rubinstein, Chopin en van jazz. Maar hij hield het meest van de muziek van zijn vader. Arturo componeerde zijn eerste lied "Recuerdos de mi niñez" toen hij veertien jaar was en iets later trad hij op in bars in zijn geboortestad.

Zijn bekendste liedjes zijn "Sevilla", "Cantinero de Cuba", "De tripas corazón", "Triana" en "Veneno en tu piel". Hij schreef liedjes voor Alejandro Sanz, Rocío Jurado, Pasión Vega, Sergio y Estíbaliz, Nuria Fergó, Manu Tenorio en Lolita Flores.

Hij is een grote liefhebber van schilderen en dat was aanleiding voor een eerste tentoonstelling op 11 februari 2010 in Sevilla.

Discografie

* Sevilla (1985)
* Lejos del mar (1989)
* Si vienes al sur (1999)
* Arturo Pareja Obregón (1999)
* De buen gusto (2005)
* Íntimo (2008)

maandag 10 december 2012

Garma

Garma is een folkgroep uit Cantabrië en zij is in 2006 opgericht na de split van Atlántica en Cambera'l Cierzu.

Zij gebruiken verschillende instrumenten en vooral die gebruikt worden in de traditionele muziek uit Canatbrië: de doedelzak (gaita), klarinet ( pitu), een blaasinstrument (dulzaina), accordeon (acordeón), percussie (percusión), rebec (rabel) en de fluit. Occasioneel, afhankelijk van het lied, gebruikt men andere instrumenten, zowel moderne als traditionele.

Geschiedenis


Garma werd opgericht in januari 2006 na het uit elkaar vallen van de groep Atlántica. In 2006 en 2007 speelde de groep meer dam 50 concerten per jaar en dat was zowel op festivals. volksfeesten en traditionele dansfeesten.

En 2008 verlieten drie leden de groep en de groep werd versterkt met Pilar Revuelta, Míguel Cobo en Ramón Bueno.

Leden


* Miguel Cobo : bodhram, djembe, darabuka, tamboerijn en trommel
* Bruno Gomez : akoestische gitaar en bas
* Pilar Revuelta : zang
* Ramon Bueno : chromatische accordeon, pitu en zang
* Fernanda Freitas : fluit, tamboerijn en zang
* David Perez : doedelzak, alboka, fluit, tarota en zang

Discografie

* Garma (2006)
* Llar (2006)
* Cambalúa (2009)

De groep heeft een website Garma